fredag den 25. januar 2013

Barbie kage

 
Jeg skulle lave en kage med Barbie rock star, som skulle serveres i skolen, og her er resultatet :)

Hello kitty kage til Cecilie

 
Min skønne datter blev 5 år nytårsaften, og det skulle fejres med en Hello Kitty kage.
 
Så den blev pyntet med hello kitty med vennerne og nogle balloner og blomster ;)
Min datter blev rigtig glad for den og tja, hvis man kniber øjnene lidt i ligner det da.
 
Kagen indeholder en BANANKAGE
 
 

Allergi venlig dåbskage uden mælk

 
Min veninde skulle have hendes smukke datter Gaja døbt, og ville gerne have en kage til anledningen. (teksten på kagen er polsk)
Men den måtte ikke indeholde mælk, da der er mange mælke allergikere i familien.
Så der kom jeg på prøve, men det lykkedes mig og den smagte skønt.
 
Fra nu af bruger jeg den er opsmøring til alt, for den er super nem at arbejde med.
 
Opsmøring laktosefri:
 
225 g. kokos palmin
2 past. hele æg
50 g. flormelis
25 g. kakao
 
Smelt palminen i en gryde.
Pisk æg og flormelis luftigt, rør kakao i.
Rør langsomt den smeltede palmin i, så den ikke skiller. Stil den derefter på køl i mindst 3 timer.
 
den her opsmøring kan sagtens laves dagen før, den bliver helt stiv når den er kold, så man kan lige gi den et par sekunder i micro ovnen så den er til at arbejde med, men pas på for den bliver let helt flydende...
Den smager lidt som kiksekage, men er ikke klistret som mange smør opsmøringer er...



Selve kagen er en let og luftig lagkage bund

Lagkagebunde:

5 Æg (Det er vigtigt, at æggene har stuetemperatur, da dette giver den bedste og mest luftige kage)
120 g Sukker
100 g Hvedemel
1 1/2 spsk Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver


Læg bagepapir i bunden af formen - KUN i bunden - ikke op ad siderne.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne og sukker meget grundigt til en lys og skummende masse. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i massen, mens du folder det i med en dejskraber. Vær omhyggelig for at undgå "mel-lommer". Fold straks de stiftpiskede æggehvider i dejen og fordel den i bageformen.

Bag kagen på næstnederste rille ved 175 C i 40-45 minutter (uden varmluftsblæser). Du må ikke åbne ovnen i de første 30 minutter. Afkøl kagen. Når kagen er helt afkølet flækkes den i tre bunde.
 
Kagen er fyldt med en jordbær sylt, som lige fik lidt husblas, så den holdt formen, og en lækker laktosefri kagecreme, som bare smager lækkert. Jeg kan faktisk bedre li den her kagecreme, end dem med mælk i...
 
Laktosefri kagecreme:
 
1 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 spsk. maizena
2½ dl. appelsinjuice
 
Æg, sukker, vanillesukker og maizena piskes sammen i en tykbundet gryde.
Appelsinjuice piskes i, og det hele koges op under piskning.
koges igennem 1 minut.
Køl ned.
Jeg kom lige et par blade husblas i den varme creme, så jeg var sikker på den holdt formen.


Jeg er her endnu ;)

Jo den er god nok, jeg er her endnu

 

Jeg har bare haft SÅ meget at se til her den sidste tid. Så jeg har slet ikke haft tid til at pleje min kære blog.
Samtidig har jeg været så uheldig at miste en masse af mine billeder, så jeg har kun dem som jeg har taget med min mobil telefon, og som i jo nok kendet til, så er kvaliteten bare ikke særlig god.
 
Men jeg vil nu alligevel vise jer et par af de kager som jeg har lavet i den seneste tid...
 
Så følg bare med i de næste par indlæg, der kommer masser af kage guf :)