De her tryllestave er et sikkert hit i madpakken. Mine børn er vilde med dem, for de er runde og milde i smagen.
Jeg plejer at drysse halvdelen af dem med salt og lidt peber, så synes jeg de er lækre som en lille snack.
Grove tryllestave
ca. 20 stk.
100 g. knækkede hvedekerner
1 dl. kogende vand
1 hvidtøl
50 g. gær
1 spsk. brun farin
½ spsk. salt
300 g. groft rugmel
ca. 350 g. mel
Kom hvedekernerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække ca. 1 time. Hæld øl i en skål, opløs gæren heri. Tilsæt brun farin, salt og de udblødte kerner. Rør rugmel i dejen lidt ad gangen. Rør dejen godt og tilsæt melet.
Ælt dejen til den er glat og sammenhængende, og stil den tildækket et lunt sted i en times tid.
Drys godt med mel ud på bordet og rul dejen ud til en rektangel på ca. 12x50 cm.
Skær dejen i ca. 1½ cm. brede strimler med et pizza hjul. Sno dejen let, og læg tryllestavene på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 200 C. og lad dejen efterhæve, mens ovnen bliver varm.
Bag dem ved 200 C. i ca. 12-15 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
2 kommentarer:
De ser også rigtig gode ud :-)
De er også rigtig lækre... De har en dejlig mild let sødlig smag, som ungerne er vilde med. Og jeg er vild med dem når der er salt og peber på ;)
Hygge Luise
Send en kommentar