søndag den 31. juli 2011

En lille forsmag på tank kage



Her kommer lige en lille forsmag på den tank kage jeg lavede til min nevøs 10 års fødselsdag.

Kagen indeholder en brownie bund med jordbær/ribs mousse toppet af med en lys og luftig lagkagebund.

Opskrifterne kommer når ferien er ovre, og jeg har mere tid til at skrive her inde ;)

Ribs


Sommerferien er stadig over os, så der har været meget stille her inde på Den lille kage. Men nu har jeg lige fået tid til at dele dette dejlige billede med jer.
For et par uger siden var min mand og jeg ude i haven, og vi faldt over vores lille ribs busk... Den er ikke særlig stor, men der plejer at være okay med ribs på den.
I år var der helt vildt mange ribs på den lille busk. Vi fik med hjælp fra børnene plukket 5 kilo ribs, hvilket jeg synes var helt vildt.
Så efter at jeg havde renset dem, røg de i fryseren, så jeg har til at putte i is, kager og mousse.
Det er bare skønt når man får disse dejlige gaver fra naturen, og de smager bare skønt :)

fredag den 1. juli 2011

Fedtfattige fødselsdagsboller


De her boller indeholder kun ½ dl. olie, hvilket ikke er ret meget :)
De bliver dejligt store og flotte og så smager de skønt som fødselsdagsboller skal smage.

Fedtfattige fødselsdagsboller

ca. 10 stk.

300 g. mel
½ dl. olie (neutral fx. solsikke olie)
2 dl. mælk
35 g. gær
1 æg
1 tsk. salt
1 tsk. sukker

Lun mælken og opløs gæren deri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt grundigt sammen. Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
Slå luften ud af dejen og form 10 boller, som sættes på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min. Pensl bollerne med æg.
Bollerne bages ved 225 C. i ca. 10 min.




Fedtfattige bananmuffins


Jeg havde jo for lang tid siden lovet jer opskrifterne på banan muffins fra vores hygge fredag. Men som i jo nok ved så er sommerferien i fuld gang, og derfor har jeg været fuld beskæftiget med at underholde vores børn, derfor har tiden ikke rigtig været der til at blogge.
Men nu skal i ikke snydes længere her kommer opskriften ;)

Fedtfattige bananmuffins

3-4 bananer
150 g. havergryn
1 dl. rørsukker
3 dl. mel
2 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
2 tsk. bagepulver
1 dl. minimælk
ca. 1½-2 dl. vand

Mos bananerne med en gaffel. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Kom derefter mælk og vand i og rør det grundigt sammen. Vend til sidst de mosede bananer i.
Hæld dejen i muffins forme og bag dem ved 180 C. i ca. 20-25 min.

Tips: Man kan evt putte chokolade eller nødder i. Jeg havde knust noget pålægchokolade som jeg puttede i dejen og det smagte dejligt ;)