mandag den 7. februar 2011

Spelt Boller Med Valnødder


De her boller er bare super lækre og luftige. Jeg elsker valnødder i brød, så derfor er det her også nogle af mine favorit boller.


Spelt boller med valnødder.

Ca. 16 stk.

450 g. mel
250 g. fuldkorns speltmel
25 g. gær
ca. 6½ dl. vand
½ dl. olie
1 spsk. salt
½ dl. ahorn sirup eller alm. lys sirup
50 g. hakkede valnødder

Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt salt, sirup, speltmel, olie og valnødder.
Rør melet i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Lad den hæve lunt og tildækket, i ca. 45 min.
Slå luften ud af dejen og form 16 boller, og lad dem hæve på en bageplade i 45 min. under et fugtigt klæde.
Pensl med æg og bag bollerne i ca. 10-15 min. ved 200 C.

Ingen kommentarer: