tirsdag den 2. august 2011

Tank Kage med opskrifter


Her kommer opskrifterne som jeg har brugt til at denne her super lækre tank kage...

Kagen er smurt op med chokolade creme til opsmørring og pyntet med fondant

 Brownie bund

250 g smør 
150 g mørk chokolade (ca. 50% kakao) i små stykker
4 æg
250 g sukker (ca. 3 dl)
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
3 spsk kakao
200 g hakkede valnøddekerner

Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af.
Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps".
Bland mel, kakao og valnøddekerner sammen og vend det forsigtigt i "æggesnapsen".
Vend den afkølede chokoladeblanding i.
Hæld dejen i en smurt firkantet form (ca. 20 x 30 cm) og bag den midt i ovnen ved 175 C. i ca. 35 min.

Jordbær - Ribs Mousse

2 lag mousse til en kage på Ø24 cm

1 bæger past. æggehvider
1 bæger past. æggeblommer
130 g flormelis

250 g jordbær
150 g ribs ½ l piskefløde
8 blade husblas

Husblas lægges i blød.
Bærrene koges kort. Blend bærrene og mos dem igennem en sigte så kerner og skind ikke kommer med.
Tilsæt husblassen, der er vredet fri for vand og smeltet i den varme væde.
Rør rundt og lad det køle af.

Pisk æg og flormelis til det er luftigt og hvidt. Det kan tage flere minutter.
Pisk fløden meget stiv.


Bland ca. 2 spk af æggeblandingen i bærgrøden. Rør det roligt ind. Nu kan resten af grøden hældes i skålen med æggeblandingen. Vend det forsigtigt sammen.
Tilsæt ca. 2 spk. piskefløde og rør det sammen.
Herefter vendes resten af flødeskummet i og det hele blandes/vendes sammen.

Sæt moussen på køl og lade den stivne i en times tid.

Lyse Lagkagebunde

(passer til en rund kage på 18-20 cm)

5 Æg (Det vigtigt, at æggene har stuetemperatur, da dette giver den bedste og mest luftige kage)
120 g Sukker
100 g Hvedemel
1 1/2 spsk Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver

Læg bagepapir i bunden af formen - KUN i bunden - ikke op ad siderne.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne og sukker meget grundigt til en lys og skummende masse. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i massen, mens du folder det i med en dejskraber. Vær omhyggelig for at undgå "mel-lommer". Fold straks de stiftpiskede æggehvider i dejen og fordel den i bageformen.

Bag kagen på næstnederste rille ved 175 C i 40-45 minutter (uden varmluftsblæser). Du må ikke åbne ovnen i de første 30 minutter. Afkøl kagen. 





5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tank kagens opskrift, hvor mange personer er det til?

MVH quist

Luise Sand sagde ...

Hej... Jeg vil sige at hvis der er andet mad, så som boller, eller som dessert er der til ca. 25 pers. i sådan en kage. Men det er svært at sige...

Anonym sagde ...

Hej igen.

Tak for svaret :)

Vi skal have agen på lørdag, men har ikke tid til at lave det hele på en gang, da jeg laver 2 kager (dobbelt potion). Ka jeg allrede idag lave moussen med jordbær?

Mvh Quist

Luise Sand sagde ...

Det kan være en rigtig god ide at være i god tid med en kage, så man ikke stresser... Jeg vil lave moussen torsdag og så lægge kagen sammen om aftenen så den kan stå og sætte sig natten over, og så pynte den fredag... Husk evt at lave opsmøring torsdag, så det hele er klar til pynte tid fredag... Held og lykke med projektet

Hygge Luise

Tihej sagde ...

Super flot kage!!! Lige et spørgsmål, den lyse bund står der i en rund form, strækker sådan en rund til hele tanken?? Eller er det to skåret til?

Mvh Tine