Nogle gange skal det bare gå hurtigt, og i dag var dette tilfældet. Børnene var sultne, og ville gerne have boller til morgenmad. Jeg har denne opskrift på boller fra den store bagebog, og så har jeg blandet rosiner i. Dejen skal ikke hæve, men blot hvile i nogle få minutter, og mens ovnen varmer op. Bollerne bliver ikke vildt store, men de smager skønt og er ikke tunge eller klæge, som andre hurtig hævende boller ofte er.
Rosinboller
Ca. 24 stk.
500 g. mel
75 g. smør
50 g. gær
1 æg
2½ dl. mælk
25 g. sukker
5 g. salt
100 g. rosiner
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt melet og de øvrige ingredienser og ælt til dejen er glat og ensartet.
Del dejen i 3 lige store dele, og form dem til kugler. Lad dem hvile et par minutter.
Rul hver kugle ud til en pølse på ca. 25 cm. og del den i 8 stykker, og form dem til boller.
Læg bollerne på 2 plader med bagepapir. Lad bollerne hvile tildækket, og lunt, mens ovnen varmer op til 220 C.
Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 min.
3 kommentarer:
Kære Luise,
nu vil vi prøve at lave dine rosinboller.
Kærlig hilsen,
jyden og københavneren.
Held og lykke med dem ;) De er super lækre ;)
Hygge Luise
hejsa
wow sikke bolle de er så lækre og nemme at gå til tak for en dejlig opskrift
Send en kommentar