Hindbær Mousse
Den her opskrift har jeg fra pyntekagen
2 lag mousse til en kage på Ø24 cm
1 bæger past. æggehvider
1 bæger past. æggeblommer
150 g sukker
300 g friske eller optøet hindbær (andre bær kan også bruges)
½ l piskefløde
6 blade husblas
Der kan tilsættes ekstra friske hakket hindbær eller hakket chokolade.
Husblas lægges i blød.
Hindbær koges kort. Mos eller blend hindbærrene.
Tilsæt husblassen, der er vredet fri for vand og smeltet i den væde, der hænger ved i en gryde.
Rør rundt og lad det køle af.
Pisk æg og sukker til det er luftigt og hvidt. Det kan tage flere minutter.
Pisk fløden meget stiv. Meget stiv.
Bland ca. 2 spk af æggeblandingen i hindbærgrøden. Rør det roligt ind. Nu kan resten af grøden hældes i skålen med æggeblandingen. Vend det forsigtigt sammen.
Tilsæt ca. 2 spk. piskefløde og rør det sammen.
Herefter vendes resten af flødeskummet i og det hele blandes/vendes sammen.
Nu kan den hakket chokolade tilsættes.
Sæt moussen på køl og lade den stivne i en times tid.
Når moussen er lagt på kagebunden, kan der drysses ekstra hindbær over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar