De her rugbrød er super nemme at lave, og mine børn elsker de små brød, og plager om at få dem med i madpakken ;)
Opskriften er fra bogen "Krudtugler og kanelsnegle".
Mini Rugbrød
Ca. 12 stk.
25 g. gær
2½ dl. lunken vand
2 tsk. honning
1 tsk. salt
300 g. groft rugmel
200 g. hvedemel
2½ dl. lunken vand
2 tsk. honning
1 tsk. salt
300 g. groft rugmel
200 g. hvedemel
Rør gær ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Kom dog hvedemelet i lidt efter lidt, da det ikke er sikkert, at alt melet skal anvendes. Dejen skal ikke være tør og glat, men blød og lidt klæbrig. Dejen sættes til hævning i en times tid, formes til mini rugbrød og sættes på bagepladen - hæver igen i ca. 20 min og pensles til sidst med sammenpisket æg og pyntes med sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, havregryn mm.
Bages ved 200 grader i ca. 20-25 min - hold dog et vågent øje med dem ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar