tirsdag den 10. maj 2011

LEGO Kage





I morgen bliver min "lille" dreng 8 år :)
Det skal jo fejres med manér. Så i morgen skal han have den her LEGO kage med i skole.
Kagen består af bondekonens chokoladekage. Jeg faldt over opskriften ved Himmelske Kager og den skulle bare prøves. Det er så ikke sidste gang at den bliver anvendt, for den er da bare for lækker... MUMS...
Jeg har lagt kagen sammen med nutella, og smurt den op med appelsin smørcreme. Jeg prøvede mig lidt frem med opskriften, og endte med af finde på en selv. Jeg synes selv at den er blevet super god. Let at smørre på, tørrer godt op og smager himmelsk. Jeg er ikke vild med almindelig smørgreme, men den her bliver lige løftet op med en skøn appelsin smag :)

Lego klodserne og lego mændene er lavet af  fondant med mine lego isterningbakker og jeg synes faktisk at de er blevet ok. Lidt skæve, men ok...

Bondekonens chokoladekage



(passer til en bradepande på ca. 30x40 cm)

150 g smør
450 g sukker
3 æg
75 g kakao
600 g hvedemel
3 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
7 1/2 dl kærnemælk

Smelt smørret i en lille gryde og rør det det med sukkeret.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det hele lyst og skummende.
Bland kakao, mel, natron og vanilje og sigt det i dejen skiftevis med kærnemælken.
Fordel dejen i en bradepande med bagepapir.
Bag kagen på den næstnederste rille i ovnen ved 200 C i 30-40 minutter. Tjek med en tandstik.

Appelsin Smørcreme

Saft og skal af 2 appelsiner
2 spsk sukker
125 g. blødt smør
125 g. flormelis

Kog saften og skallen af de 2 appelsiner sammen med sukker. Det skal koge i ca. 20-30 min, så man ender op med en sirup. Lad sirupen køle af.
Pisk sirup, smør og flormelis sammen, til det har en let og luftig konsistens.
Smør derefter kagen op med smørcremen.


12 kommentarer:

Camilla (Himmelske Kager) sagde ...

Skøn og farverig kage. Ja, den chokoladekage er virkelig god og svampet - rigtig børnevenlig. Tak for henvisningen :-) Jeg har også isterningebakken med klodser, men ikke den med de små legomænd. Det må koste mig et besøg i Legoland :-D

Luise (den-lille-kage.blogspot.com) sagde ...

Hej Camilla...
Ja det er en skøn opskrift ;) Jeg glæder mig til at børnene skal spise den i dag, det er altid dejligt at se dem stråle over kage hehe.
Du må da helt klart i Legoland for det er altid en god oplevelse. Ellers kan man købe den på deres hjemmeside ;)

Hygge Luise

Miss A sagde ...

Hej Luise :)

Hvor er den kage altså bare flot.

Jeg håber, at Oliver blev meget glad for den :D

De bedste hilsner fra
Anita
Livogmad.blogspot.com

Luise (den-lille-kage.blogspot.com) sagde ...

Hej Anite. Tusinde tak :) Oliver blev vildt glad for den, det betød rigtig meget for han at have den med i skole... ;)

Hygge Luise

Anonym sagde ...

hejsa :)
virkelig flot kage!!!
lige et spørgsmål fra en "fondant-jomfru" ;)
når man laver figur i fondant fx dagen før, bliver de så ikke son sten når de tørrer og står i køleskabet?

Luise (den-lille-kage.blogspot.com) sagde ...

Hejsa :)

Tak for din hilsen :)
Jo det bliver hårdt, med det er faktisk også meningen, det er ikke blødt som marcipan. Fondanten bliver hård, men kagen holder sig frisk og svampet, som en kage skal være ;)

Håber mit svar kan hjælpe dig, ellers er du velkommen til at skrive igen...

Hygge Luise

Anonym sagde ...

tak for svaret :) det fondant der er på en kage bliver vel ikke helt så hårdt med fugt fra selve kagen? men fx blomster bliver helt "sukker-hårde"?

Luise (den-lille-kage.blogspot.com) sagde ...

Selv tak... Nej det bliver ikke lige så hårdt som sukker blomster, men lidt som på en bryllupskage far bageren... En lækker sprød skorpe hehe ;I

Luise (den-lille-kage.blogspot.com) sagde ...

hehe jeg kan ikke stave for tiden... Der skulle stå fra bageren og ikke far

Anonym sagde ...

hej :o)
du skriver at din søn skulle have kagen med i skole næste dag, går ud fra du lavede den helt fardig dagen før :)
hvad gjorde du natten over? i køleskabet-pakket ind i noget?

Luise (den-lille-kage.blogspot.com) sagde ...

Hej :)
Ja kagen blev lavet færdig dagen før og har stået i køleskabet natten over. Den må ikke være dækket ned, for så smelter/sveder fondanten. Du skal dog sørge for at der ikke er fødevarer i køleskabet som lugter kraftigt (gamle ole ost, sild osv.) da kagen så kan tage smag. Hvis man vil have kagen dækket lidt ind, kan man sætte en pap æske over.

Håber du kan bruge mit svar

Hygge Luise

Anonym sagde ...

Min søn bliver snart 5 år. JEg har tænkt mig at lave en lego kage fordi han er vild med lego. Hvor kan man købe legor klodser form eller lego figur form.
Håber at høre fra jer. Tak på forhånd.


Lucy