Den her blog handler jo om brød og kage, men der kan alligevel godt lige blive plads til den her kartoffelpizza. Den har jo også brød bund;)
Den smager bare helt fantastisk, og det er absolut ikke sidste gang at den kommer til at stå på menuen.
Kartoffelpizza
25 g gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
150 g durummel
200-250 g hvedemel
2 tsk. olivenolie
Gæren opløses i vandet. Herefter tilsættes salt og mel. Hold lidt af hvedemelet tilbage, så dejen ikke bliver for fast. Lad den hvile i 1 time.
Fyld:
4 mellemstore kartofler i meget tynde skiver
1 løg i halve ringe
1 mozzarellaost i tern
2 store håndfulde frisk baby spinat
1-2 kviste frisk rosmarin
3-4 skiver parmaskinke i mindre stykker
groft salt, friskkværnet peber
Kartoffel, løg, ost, spinat og krydderier blandes i en skål og fordeles på den olivesmurte, tyndt udrullede pizzabund. Se note.
Pizzaen bages ved 250 grader i ca. 20-25 minutter (se note 2)
Note 1:
Jeg valgte at lægge skinken på efter at pizzaen havde bagt i 15 minutter og så give den 5 minutter i ovnen, da jeg ikke bryder mig om når det får for længe i ovnen.
Note 2:
Jeg satte den bageplade jeg skulle bage pizzaen på i ovnen mens den varmede op, så bagepladen blev super varm. Jeg tog så bagepladen ud og skyndte mig at lægge pizzaen på, fyld på og så i ovnen igen. Så fungerer det lidt ligesom en pizza-stenplade og bunden bliver sprød og lækker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar