tirsdag den 14. december 2010

Brunkager



Der er ingen jul uden brunkager. Så derfor har jeg været i gang med de her skønne og børnevenlige brunkager.
Der er ingen i vores familie der kan lide hverken sukat eller pomerans, så derfor passer de her brunkager helt perfekt til os. Og de smager helt rigtigt af brunkager og jul.


Her kommer opskriften:


Brunkager


Ca. 100 stk.


300 g. Mel
200 g. Blødt smør
200 g. Sukker
125 g. Hakkede mandler med skal
1 dl. Lys sirpu
2 tsk. st. Ingefær
2 tsk. st. Kanel
2 tsk. st. Nelliker
1 tsk. Natron


Bland smør, sukker, sirup, ingefær, kanel og nelliker og pisk det sammen med en elpisker, eller i køkkenmaskine.
Bland mel, natron og de hakkede mandler sammen, og ælt det i dejen.
Del dejen i 4 lige store dele og tril dem til pølser på ca. 4-5 cm. i diameter.
Pølserne pakkes ind i poser og stilles i køleskabet i mindst 1 time.
Derefter skæres de ud til kager ca. 3 mm. tykke.
Bages 5-7 min i en 220 C. forvarmet ovn.


TIPS. Dejen kan holde sig overdækket i køleskabet i mindst 1 uge. Man kan også fryse dejen.

Ingen kommentarer: