lørdag den 25. december 2010

Jule Mousse

Jule mousse:

Jule mousse,  er lavet af nelliker, kanel og appelsin og den dufter og smager skønt af jul. Jeg har opskriften fra Camilla Hudtloff som har været så sød at lade mig låne den.

1/4 l. Fløde
17 Nelliker
1/8 tsk. Hel kardemomme (eller lidt stødt)
1/4 tsk. Stødt kanel
30 g. Usmuttede groft hakkede mandler


Ingredienserne koges godt igennem og sies. Afkøles helt i nogle timer eller natten over.

3 dl siet appelsinsaft (svarer ca. til 4-5 appelsiner)
1 ½ dl sukker

Ingredienserne koges ind til halvdelen er tilbage. 4-5 blade husblas udblødes i vand og smeltes i den
varme appelsinsirup. Afkøl blandingen til det er lunkent.

Flødenblandingen piskes stiv og to teskefulde røres i appelsinsiruppen, og appelsinsiruppen vendes derefter i fløden. Lad stivne delvist i køleskab.

2 dl fløde piskes hårdt og vendes i flødemassen. Moussen stilles i køleskab til den er helt stiv.

Ingen kommentarer: