fredag den 6. maj 2011

Verdens nemmeste boller


De her boller er en top scorer på vores bolle hitliste. Det tager kun 5 min. at røre dejen sammen, og yderligere fem at "forme" bollerne, når hævetiden er omme. Nemmere bliver det ikke! de har en sprød skorpe og lækker skorpe.

Verdens nemmeste boller:

Ca 10-12 stk.

15 g. gær
½ L. koldt vand
ca. 500 g. mel
100 g. fuldkornshvedemel
1½ tsk. salt

Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Den skal være klistret, og du skal ikke have hænderne i dejen. Drys lidt mel over dejen, dæk skålen med husholdnings film og sæt skålen på køl natten over.
Næste morgen tænder du ovnen på 250 C. og "former" 10-12 boller. Dejen er stadig meget klistret, så dyp hænderne i vand, hver kang du tager en klump dej og laver en bolle, så hænger dejen ikke så nemt i. Bollerne bliver rustikke og uformelige :)

Drys mel over bollerne, og sæt dem i ovnen i 8 min. ved højeste varme og derefter 15-20 minutter på 225 C. eller til de er smukt gyldne.

4 kommentarer:

Jannie sagde ...

Hejsa
Skal ovnen bare skues ned, eller skal man lige lade ovnen stå åben, mens temperaturen daler til de 125 grader?

Luise Sand sagde ...

Hej Jannie

Jeg kan se at jeg er kommet til at skrive forkert, og det er nu rettet. Der skulle stå 225 C. i stedet for 125 C. ;)
Men man skal ikke åbne ovnen...

Tak for hjælpen :)

Hygge Luise

MusseOlsenJensen sagde ...

Det lyder som nogle lækre opskrifter og jeg har lige bikset dejen sammen til verdens nemmeste boller så håber jeg de bliver gode og kan glæde familien i morgen tidlig :-) Tak for en super god blog!

Luise Sand sagde ...

Tusinde tak for din fine hilsen, og jeg håber at du og familien vil nyde bollerne ;)

Hygge Luise