torsdag den 3. marts 2011

Fødselsdags Kage Til Mor


I dag er det min mors´fødselsdag, Hurra Hurra Hurra. Hun sikkert sig en kage får.
Ja det gør hun i hvert fald. Jeg har lavet denne lagkage til hende, som er pyntet med smukke roser ;)

Kagen består af lyse lagkagebunde, lagt sammen med hindbær mousse og hakket toblerone. Så har jeg smurt den op med nutalle creme og pyntet den med fondant og hvid chokolade ganache.

Jeg vil ikke skrive opskriften på hindbær mousse, for det var en rigtig dårlig opskrift, som jeg ikke vil råde andre til at følge. Men opskrifterne på de andre ting finder du her under :)


Lyse Lagkagebunde :

Den her opskrift har jeg fra Himmelske kager

Denne opskrift på sukkerbrødsbunde / lagkagebunde er let og luftig og har en god "krumme". Man kan bage det som en kage og derefter flække den i det antal bunde man ønsker. Efter man har flækket den i bunde, kan de fryses, hvis man lægger et stykke bagepapir imellem lagene.Sukkerbrødsbunde
(passer til en rund kage på 18-20 cm)


5 Æg (Det vigtigt, at æggene har stuetemperatur, da dette giver den bedste og mest luftige kage)120 g Sukker
100 g Hvedemel
1 1/2 spsk Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver


Læg bagepapir i bunden af formen - KUN i bunden - ikke op ad siderne.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne og sukker meget  grundigt til en lys og skummende masse. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i massen, mens du folder det i med en dejskraber. Vær omhyggelig for at undgå "mel-lommer". Fold straks de stiftpiskede æggehvider i dejen og fordel den i bageformen.

Bag kagen på næstnederste rille ved 175 C i 40-45 minutter (uden varmluftsblæser). Du må ikke åbne ovnen i de første 30 minutter. Afkøl kagen. Når kagen er helt afkølet flækkes den i tre bunde.


Smagsvarianter:
  • Vend 2-3 spsk finthakkede smuttede ristede mandler i dejen til sidst. Finthakkede nødder kan også anvendes.
  • Erstat 2 spsk mel med 2 spsk kakaopulver. Tilsæt kakaoen sammen med melet.
  • Vend 2 spsk kokosmel i dejen til sidst
  • Vend reven skal af appelsin i dejen

Nutella Creme :

Denne creme er helt fantastisk til opsmøring af kager da den bliver hård, og så smager den skønt :)

100 g. blød smør
100 g. flormelis
100 g. nutella

Hæld alle delene i en skål og rør/pisk det grundigt sammen, til det er luftigt. Varm det evt. over vandbad, hvis du ikke kan få smørret til at smelte ordentligt. Smør derefter kagen op, og overtræk med fondant.

Hvid Chokolade Ganache

1/2 L Piskefløde
150 gram Hvid chokolade


Hak chokoladen og kom den i en skål. Bring fløden i kog og hæld den straks over den hakkede chokolade. Lad det stå ca. 5 min til chokoladen er smeltet. Rør i fløden til det emulgere til en ensartet masse. Tildæk skålen med husholdningsfilm, så det går ned ad siderne i skålen og rører overfladen. Dette gøres for at undgå kondens, som ødelægger ganachen. Dæk den ikke til med et låg. Stilles på køl til næste dag.

Chokoladen vil stivne og flyder oven på. Det er derfor vigtigt, at man starter på lav hastighed, når man starter med at piske ganachen op og bruger risene til at løsne chokoladen stille og roligt. Når du kan mærke/se at al chokolade fra bunden /overfladen er væk kan du øge hastigheden. Ganachen er færdig, når den har en let og lækker cremet konsistens, der minder om mayonnaise. Men vær opmærksom på, at det går stærkt og hvis ganachen bliver overpisket skiller den og den er sjældent til at redde.

Ingen kommentarer: