Luxus chokoladekage:
15 stk.375 g usmuttede mandler
375 g mørk chokolade – fx 70 %
375 g smør
10 æg
375 g mørkt rørsukker
50 g smør – til formene
Hak mandlerne fint, men ikke til mel. Del chokoladen i mindre stykker, og smelt den ved svag varme i en gryde. Tilsæt smørret, når chokoladen er smeltet, og rør grundigt sammen. Tag gryden af varmen, og vend de hakkede mandler i.
Del 6 af æggene i hvider og blommer. Pisk 6 blommer og 4 hele æg med sukker, og vend chokolademassen i.
Pisk herpå 6 hvider stive, og vend dem grundigt, men forsigtigt ind i chokolademassen. 15 små forme, der kan indeholde 1 dl dej, pensles med smeltet smør, fyldes ¾ op med chokolademasse og bages ved 150 grader i varmluftsovn i ca. 35 minutter, eller indtil de er let bløde og hævede i midten.
375 g mørk chokolade – fx 70 %
375 g smør
10 æg
375 g mørkt rørsukker
50 g smør – til formene
Hak mandlerne fint, men ikke til mel. Del chokoladen i mindre stykker, og smelt den ved svag varme i en gryde. Tilsæt smørret, når chokoladen er smeltet, og rør grundigt sammen. Tag gryden af varmen, og vend de hakkede mandler i.
Del 6 af æggene i hvider og blommer. Pisk 6 blommer og 4 hele æg med sukker, og vend chokolademassen i.
Pisk herpå 6 hvider stive, og vend dem grundigt, men forsigtigt ind i chokolademassen. 15 små forme, der kan indeholde 1 dl dej, pensles med smeltet smør, fyldes ¾ op med chokolademasse og bages ved 150 grader i varmluftsovn i ca. 35 minutter, eller indtil de er let bløde og hævede i midten.
Den her kage smager bedst kold, så bag den i god til og smid den i køleskabet.
Den her kage har jeg brugt i luxus dessert med chokoladekage
Ingen kommentarer:
Send en kommentar