søndag den 27. marts 2011

Havregryns Boller (super brød til madpakken )


De her boller smager bare skønt, og er nemme at lave... Min datter Cecilie hjalp flittigt med, og hun var meget stolt over at have forklæde på, lige som mor ;)


Havregryns Boller:

ca. 20 stk.

500 g. mel
300 g. havregryn
150 g. grahamsmel
50 g. gær
4 dl. vand
2 dl. yoghurt naturel
2 spsk. olie
1 spsk. salt
1 tsk. sukker

Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt det sammen til dejen er glat og smidig, den skal være blød. Form den til en kugle. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 min.
Slå dejen ned og form 20 boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
Pensl med yoghurt eller vand, og drys evt. med solsikkekerner eller sesamfør.
Bag bollerne i en 200 C. forvarmet ovn i ca. 12-15 min.

Ingen kommentarer: