I fredags havde vi besøg af min veninde og hendes skønne datter. Så skulle vi jo have lækkert mad.
Først lagde vi ud med nogle snacks, som bestod af crisini og knækbrød, samt gulerødder og agurker i stave med dip. Det smagte herligt, og ungerne synes at det var sjovt med alt det dippe dutten...
Til hovedret fik vi bondesuppe med perlespelt og mums hvor jeg bare elsker den suppe. Den er smæk fuld af grøntsager, men smager slet ikke sund hehe ;)
Til dessert fik jeg bikset det her sammen. En luksus chokoladekage, som bare smager himmelsk, med en kraftig chokolade smag. Hjemmelavet hindbæris, med chokolade. Vaniljecreme og råsyltede bær...
Her kommer opskrifterne til desserten.
Go´fornøjelse...
Luxus chokoladekage:
15 stk.375 g usmuttede mandler
375 g mørk chokolade – fx 70 %
375 g smør
10 æg
375 g mørkt rørsukker
50 g smør – til formene
Hak mandlerne fint, men ikke til mel. Del chokoladen i mindre stykker, og smelt den ved svag varme i en gryde. Tilsæt smørret, når chokoladen er smeltet, og rør grundigt sammen. Tag gryden af varmen, og vend de hakkede mandler i.
Del 6 af æggene i hvider og blommer. Pisk 6 blommer og 4 hele æg med sukker, og vend chokolademassen i.
Pisk herpå 6 hvider stive, og vend dem grundigt, men forsigtigt ind i chokolademassen. 15 små forme, der kan indeholde 1 dl dej, pensles med smeltet smør, fyldes ¾ op med chokolademasse og bages ved 150 grader i varmluftsovn i ca. 35 minutter, eller indtil de er let bløde og hævede i midten.
375 g mørk chokolade – fx 70 %
375 g smør
10 æg
375 g mørkt rørsukker
50 g smør – til formene
Hak mandlerne fint, men ikke til mel. Del chokoladen i mindre stykker, og smelt den ved svag varme i en gryde. Tilsæt smørret, når chokoladen er smeltet, og rør grundigt sammen. Tag gryden af varmen, og vend de hakkede mandler i.
Del 6 af æggene i hvider og blommer. Pisk 6 blommer og 4 hele æg med sukker, og vend chokolademassen i.
Pisk herpå 6 hvider stive, og vend dem grundigt, men forsigtigt ind i chokolademassen. 15 små forme, der kan indeholde 1 dl dej, pensles med smeltet smør, fyldes ¾ op med chokolademasse og bages ved 150 grader i varmluftsovn i ca. 35 minutter, eller indtil de er let bløde og hævede i midten.
Den her kage smager bedst kold, så bag den i god til og smid den i køleskabet.
Vanilje creme:
1 vanillestang
50 g florsukker
2 ½ dl fløde 13 %
50 g florsukker
2 ½ dl fløde 13 %
Pisk fløden med kornene fra vanillen og sukkeret.
Konsistensen skal være som letpisket flødeskum.
Konsistensen skal være som letpisket flødeskum.
Råsyltede bær:
300 g. blanede bær (evt. fra frost )
50 g rørsukker
Vaniljestang fra vaniljecremen
Rengør forsigtigt bærrene, og vend dem sammen med sukker og vaniljestang. Pres bærrene forsigtigt, uden at de går i stykker. Stilles koldt et par timer. Rør rundt en gang imellem.
Hindbæris:
300 g. hindbær (evt. fra frost)
100 g. flormelis
50 ml. fløde
375 ml. yoghurt naturel
1 spsk. citronsaft
50 g. mørk chokolade evt. 70%
Purer bærene sammen med sukker og citronsaft. Bland bærblandingen med yoghurt og fløde. Riv chokoladen og bland den i. Sørg for at alle ingredienserne er rørt godt sammen.
Da jeg har ismaskine hælder jeg jo bare hele balladen der i og lader den gøre arbejdet for mig :)
Men har man ikke sådan en fætter, hælder man det i en beholder og så i fryseren med den. Derefter skal man røre i isen ca. hvert 15 min. de første 2 timer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar