torsdag den 21. april 2011

Banan muffins med chokolade


I anledning af påske ferien skulle vi have lidt lækkert, og jeg havde nogle bananer liggende, som trængte til at blive spist. Så valget faldt på de her lækre banan muffins. Jeg puttede også noget mørk chokolade i, så de blev ekstra lækre.
På toppen har jeg drysset med rør sukker og kanel, så de fik en knasende sprød overflade.
Mums de var gode, og forsvandt meget hurtigt.




Banan muffins med chokolade.

Ca. 16 stk.

2 bananer
1 tsk. citronsaft
4 spsk. letmælk
2 æg
2 tsk. bagepulver
2½ dl. mel
1 tsk. vaniljesukker
50 g. smør
1½ dl. sukker
2 knsp. kardemomme
50 g. mørk chokolade, revet

Kanel og rør sukker til drys.

Tænd ovnen på 225 grader.
Pisk æg og sukker, og vanille luftigt, tilsæt smeltet smør. Bland mel med bagepulver, og kardemomme og tilsæt lidt af gangen med lidt mælk. Mos bananer (modne) med lidt citronsaft (det fremmer smagen i bananerne), Vend bananmosen i dejen. Riv chokoladen groft på et rivejern og vend ligeledes i dejen. Pisk dejen igennem, (skal have en lidt tyk konsistens). Hæld dejen (fyld halvt op) i små muffin forme (papir) på en bageplade. Drys med kanel-rørsukker.
Kan også laves med hindbær eller blåbær, smager rigtig lækkert.
Bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca 10 minutter.
      
                                                                                             

Ingen kommentarer: