tirsdag den 12. april 2011

Cake pops & romkuglerVi kender jo alle sammen de der hæslige romkugler som vi kan købe ved bageren, som laves af gammelt wienerbrød. De smager kunstigt og har ofte ulækre klumper i.
Men de her romkugler er helt fantastiske. De laves også af kagerester. Men nu er “kagerester” ikke et ord, som vi kender til herhjemme. Medmindre jeg har lavet en stor pyntet kage, hvor der tit er nogen toppe, der er skåret af for at gøre kagen lige. Det var ikke tilfældet her, så jeg måtte pænt bage en kage til formålet.
Opskriften har jeg fra Anarkistens kogebog 

Kakaopundkage

125 gram smør
150 gram sukker
2 æg
1 spsk vanillesukker
25 gram kakaopulver
125 gram hvedemel
1 tsk bagepulver


Tænd ovnen på 175 grader og smør en rugbrødsform.
Rør smør og sukker lyst og luftigt med vanillesukkeret. Rør æggene i et ad gangen. Sigt mel, kakaopulver og bagepulver sammen og rør det i. Fyld dejen i formen og bag ca. 1 time. Lad kagen køle af i formen en halv times tid og vend den så ud på en bagerist til fuldstændig afkøling.


Og så er vi klar til at lave romkugler!

Hjemmelavede romkugler

ca. 20 af valnøddestørrelse

½ portion kakaopundkage 
2 spsk solbærmarmelade (eller anden marmelade )
2 spsk hindbærmarmelade ( eller anden marmelade )
100 gram ristede, finthakkede hasselnødder

evt. lidt nutella
Rom eller romessens alt efter smag
1 bøtte sprinkles i sjove farver


Smuldr kagen ned i en skål sammen med hasselnødderne.
Tilsæt halvdelen af solbærmarmeladen.
Ælt med fingrene.
Tilsæt mere marmelade til du har opnået den ønskede konsistens. Massen skal være fugtig for at kunne holde på hvad-du-nu-vælger-at-rulle-den-i, men den skal ikke være smattet. Hæld sprinkles op i en skål. Tril romkuglemassen til romkugler i den ønskede størrelse og rul dem i de kulørte sager. Læg romkuglerne i en skål og spis!

Hvis du har nogen bolchepinde kan du dyppe dem i lidt smeltet chokolade og sætte en romkugle på. Dyp romkuglen i smeltet chokolade og dernæst i kulørte non-pareils. Og vupti så har du cake pops.

Ingen kommentarer: