- Opløs aldrig gæren sammen med smeltet fedtstof. Gærcellerne indkapsles og hæmmer gæringen.
- Varm ikke gæren sammen med mælken. Gær er meget følsomt over for varme og arbejder bedst ved 37 C.
- Brød og kager er færdigbagte når de har en temperatur på ca. 95 C. i midten. Brug et stegetermometer til at måle temperaturen.
- Ælt dejen godt - det udvilker smag og bageevne.
- Når du sætter bagværk til at efterhæve, skal det dækkes med et fugtigt viskestykke så dejen ikke danner skorpe.
- Hvis dejen er for fast (stiv) bliver brødet småt, tørt og kompakt.
- Alle deje med bagepulver, natron eller hjortetaksalt skal i ovnen straks efter æltning.
- Afkøl det færdige bagværk på en rist så der ikke dannes fugt i bunden af brødet.
- Form dejen til en kugle efter æltning, så fedter dejen ikke og er nemmere at arbejde med.
- Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur når du starter, med mindre andet står angivet i opskriften.
1 æg
2 spsk. vand
1 knivspids salt
Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Pensl gerne bagværket 2 gange.
4 kommentarer:
Hej Luise :)
Tak for nogle gode bage-råd :)
De bedste hilsner fra
Anita
PS. Der er giveaway på min blog - Klik her
Selv tak sku´det være en anden gane ;)
Uhh ja jeg krydser fingre for at jeg vinder den spænnende bog ;)
Hygge Luise
Hej igen :)
Jamen så skriv da et indlæg om, hvad mad betyder for dit liv og din lykke, og link til det i min giveaway.
Så har du jo tre lodder og lidt større chance :)
De bedste hilsner fra
Anita
Det vil jeg gøre :)
Send en kommentar