torsdag den 28. april 2011

Frysning af brød og kager

Kom brødet i fryseren

Når man bager, er arbejdet omtrent det samme, hvad enten man laver en lille eller stor portion. de fleste bageovne kan rumme deje indtil 1 kg. mel, og det er rart at kunne sætte frisk brød på bordet. Alt gærbrød skal være færdigbagt, før det fryses.

Pakning

Gærbrød pakkes i alufolie eller fryseposer, før det er helt koldt, ellers slår skorpen let fra. Brødet kan evt. skæres i skiver og pakkes ned med mellemlægspapir, så det er net at tø så meget op, som man nu skal bruge.
det er bedst at nedfryse bagværk, mens det endnu er lunt. Og husk at bagværk der nedfryses, ikke må pyntes/glaseres først.

Holdbarhed

Gærbrød er holdbart 4-6 mdr. ved -18 C. og kager i 3 mdr. Er der meget fedtstof i brødet, er det knapt så holdbart.

Optøning

Store brød:
3-4 timer ved stuetemperatur i posen. Skal man bruge det om morgenen tages det ud til optøning om aftenen.
Er det nødvendigt at tø store brød op i ovnen, er det bedst at lade dem være indpakket i alufolie den første halvdel af tiden.

Brød i skiver:
15-20 min. ved stuetemperatur i posen. Brødet kan optøes direkte i brødristeren, det giver lækkert ristet brød ;)

Flutes, rundstykker, boller o.l.:

5-10 min., i ovn ved jævn varme 200 C. (det er en god idé at lade flutes være i alufolie de første 5 min.)
Brødet kan også optøes ved stuetemperatur ca. 30 min., men det bliver bedst, når det er lunt

Ingen kommentarer: