tirsdag den 12. april 2011

Whoopie Pies



Whoopie Pies
Giver 20 Whoopie Pies
150 g hvedemel
45 g kakao pulver
½ tsk. bagepulver (af det rigtige tsk.mål i en måleske)
Et lille drys salt
160 g brun farin
90 g smør, usaltet og stuetemperatur
1 tsk. vanillesukker eller 1 tsk. vanille ekstrakt
1 æg, stuetemperatur
250 ml. kærnemælk, stuetemperatur

Creme:

280 g flourmelis
75 g smør, usaltet
2 mandariner, saften (kogt ned til 2 tsk "sirup" - koges med de tomme vanillestænger)
1-2 tsk. mælk
1 vanillestang (kornene skrabet ud)
En knivspids salt

Tænd ovnen på 165 grader varmluft.

Bland hvedemel med kakao, bagepulver og salt og sæt til side. Pisk brun farin med smør ved middel hastighed - gerne i røremaskine hvis en sådan haves, og ellers med elpisker. Tilsæt æg og vanillesukker/ekstrakt og pisk i et minuts tid. Tilsæt nu skiftevis mel/kakao... og kærnemælk ad tre omgange. Pisk ved lav hastighed mellem hver tilsætning.
Sæt klatter af dejen på bagepapir med en ske - ca en spsk. per klat.

Bag kagerne i ovnen i ca. 7 minutter - tjek med en tandstik at der ikke kommer dej med op når du stikker i kagerne. Afkøl kagerne helt på bagerist.

Pisk alle ingredienser til vanillecremen på middel hastighed. Skru op til høj hastighed det sidste minuts tid, så cremen bliver fin og luftig.

Saml dine Whoopie Pies med creme mellem to kager. You're makin' whoopie!!



2 kommentarer:

Anonym sagde ...

skærer du dem over på midten,eller tager du to kager til en woopie?

Luise Sand sagde ...

Hej... Man tager 2 kager til en woopie ;)